Jeemz regelt alles voor je. Hij verzorgt je interieur, beveiligt je woning, onderhoudt je tuin en bedient je op je wenken. Dit doet hij ongezien en ongemerkt. Door vaste patronen en alledaagse, routinematige handelingen te automatiseren, is de virtuele butler jou continu een stap voor. Maar hoe zit dat als de stroom uitvalt? Als het internet wegvalt of als er brand in huis uitbreekt? Ook in deze zeldzame situaties kun je rekenen op Jeemz.

De stroom valt uit

Je zit samen met je kinderen naar een Disneyfilm te kijken als plotseling de televisie uitgaat. Je kijkt om je heen en ziet dat ook de lichten uit zijn gegaan. Al snel realiseer je je dat de stroom is uitgevallen. In tegenstelling tot veel andere landen, komt het in Nederland gelukkig bijna nooit voor dat de stroom uitvalt. Toch is het een geruststelling dat Jeemz voor je klaarstaat, mocht het wel gebeuren.

 

Hoewel de virtuele butler niet kan voorkomen dat de stroom uitvalt, kan hij er wel rekening mee houden. Hoe? Door je een bericht te sturen dat de stroom is uitgevallen, als je niet thuis bent. Daarnaast kan hij voorzorgsmaatregelen treffen: er blijft altijd, voor een bepaalde tijd, een internetverbinding. Ten slotte zorgt Jeemz ervoor dat alles weer automatisch werkt als de stroom terugkomt. Je hoeft niks opnieuw in te stellen, de virtuele butler doet dit allemaal voor je.

Het internet valt weg

Als het internet in jouw woning wegvalt dan blijft de domotica-installatie gewoon naar behoren functioneren. Dit geldt voor alles wat is voorgeprogrammeerd. Denk aan verlichting geschakeld op beweging maar ook aan zonwering, gordijnen en sturing van ventilatie. Je kunt alles in huis ook gewoon blijven bedienen met je mobiele devices via het interne WIFI-netwerk. Hier heb je geen internet voor nodig. Heeft Jeemz een fail-over router met 4G kaart geplaatst? Dan kun je via het mobiele 4G of 5G netwerk van je telefoon jouw installatie gewoon met je mobiele telefoon blijven bedienen via de Jeemz app.

Er breekt brand uit

Een situatie die je te allen tijde wilt voorkomen is brand. Met de slimme sensoren die Jeemz plaatst voor de domotica-installatie, kan de virtuele butler ook de omgevingstemperatuur meten. Stijgt de temperatuur binnenin de woning in een rap tempo of is deze op een plek in huis hoger dan je normaliter zou mogen verwachten? Jeemz stuurt je meteen een waarschuwingsbericht zodat je poolshoogte kunt nemen.

 

Jeemz zijn slimme rookmelders detecteren rook van de kelder tot aan de bovenverdieping. Is er rookontwikkeling in de woning? Dan activeert hij het akoestisch alarm, schakelt hij de verlichting in, stopt hij de ventilatie toevoer en sluit hij de elektrische dakramen om de zuurstoftoevoer te beperken. Tegelijkertijd stuurt Jeemz een waarschuwingsbericht naar de hiervoor geselecteerde mobiele telefoons. Wel zo handig als je niet thuis bent en de brandweer gebeld moet worden. Tevens stuurt de virtuele butler vluchtdeuren open en ontgrendelt hij elektrische sloten daar waar nodig.

Waterlekkage

Het vroegtijdig signaleren van waterlekkage kan veel schade beperken. Steeds meer woningen hebben een grote kelder met een wasruimte of een technische ruimte waar bijvoorbeeld een warmtepomp staat. Met de integratie van slimme sensoren in het systeem van Jeemz wordt snel een eventuele waterlekkage gesignaleerd. Niet alleen krijg je in deze situatie direct een alarmbericht van Jeemz, ook zorgt Jeemz ervoor dat cruciale elektrisch gevoede apparaten direct uitgeschakeld worden zodat de schade beperkt blijft.

Kortom, Jeemz neemt niet alleen routinematige taken op zich door systemen slim met elkaar te laten samenwerken, ook is Jeemz nabij als de nood het hoogst is. Zo behoud je de controle over je woning.

Jeemz in actie

Overweeg je om domotica te integreren in je woning en wil je Jeemz graag eens in actie zien? We nodigen je van harte uit voor een rondleiding in onze demowoning.

Neem contact op!