Jeemz is een virtuele butler die jou ongezien en ongemerkt op je wenken bedient. Dat klinkt natuurlijk fantastisch. Tegelijkertijd vraag je jezelf misschien af of je dat wel prettig vindt; ‘iemand’ die jou continu een stap voor is en routinematige handelingen van je overneemt. Want wat als de situatie een keer anders is dan normaal? Kun je de situatie dan zelf beïnvloeden? Gelukkig wel! Met dank aan de app van Jeemz behoud jij altijd de controle over de situatie.

Scènes voor voorspelbare situaties

Jeemz maakt van jouw woning een slimme woning. Hij verzorgt je interieur, beveiligt je woning, onderhoudt je tuin en bedient je op je wenken. Door vaste patronen en alledaagse, routinematige handelingen te automatiseren, maakt hij jouw leven een stuk gemakkelijker en comfortabeler. Van het automatisch uitschakelen van de verlichting als jij een kamer uitloopt tot het omlaag draaien van de thermostaat als je de woning verlaat: dankzij Jeemz hoef jij je niet meer om zulke dingen te bekommeren. In bepaalde situaties gebeurt er zelfs van alles tegelijkertijd. Dit noemen we scènes.

Scènes

Een scène is het best te omschrijven als een combinatie van acties, tegelijkertijd uitgevoerd door slimme technologie die Jeemz in jouw huis integreert. Je bepaalt helemaal zelf welke combinatie van acties gezamenlijk een scène vormen – en op welke ‘actoren’ een scene in gang zetten. Dat kan het moment van de dag zijn (tijd), de registratie van een beweging, een bepaalde lichtsterkte of temperatuur. Zodra er een scène wordt geactiveerd, gebeurt er van alles. Zo kan Jeemz geautomatiseerd en tegelijkertijd de thermostaat omlaag draaien, de verlichting en de tv uitschakelen en de gordijnen in je slaapkamer sluiten als jij de scène ‘Slapen’ activeert.

Uitzondering op de regel

Dat Jeemz automatisch dingen in gang zet is vooral heel prettig in voorspelbare situaties. Maar wat nu als een situatie een keertje anders is? Bijvoorbeeld als je de verlichting, om wat voor reden dan ook, een keer wilt aanlaten als je een kamer verlaat. Of misschien wil je jullie hond een keer thuis laten en de radio aan houden als je de woning verlaat. Wat als je heel even naar de buurman loopt? Dan hoeft Jeemz de temperatuur in huis natuurlijk niet omlaag te draaien. En als je jouw woning voorbij rijdt op weg naar de supermarkt, hoeft Jeemz de poort niet automatisch te openen als jij de straat in komt rijden. Allemaal situaties waarin je graag de controle van jouw virtuele butler wilt overnemen. Met dank aan de Jeemz app is dit gewoon mogelijk.

Jeemz app

De app van Jeemz installeren we op de mobiele devices die jij wilt gebruiken om de apparaten en systemen in je huis aan te sturen. Dat betekent dat je de app installeert op je telefoon, maar ook op dat van je partner, kinderen en bijvoorbeeld je (schoon)ouders.

 

Als je het prettig vindt, kunnen we daarnaast ook een of meerdere tablets in de muren van je woning integreren. Zo kan iedereen in de ruimte Jeemz aansturen. Handig als je jouw telefoon even niet bij de hand hebt of als je wilt dat de schoonmaker kan ingrijpen wanneer ze jullie woning poetst.

In de app vind je zowel de vooraf ingestelde scènes als alle afzonderlijke functionaliteiten. Activeert Jeemz de scène slapen normaal altijd om 23:00, maar ga je een keer vroeg op bed? Dan activeer je de scène slapen gewoon handmatig in de app of met je stem. Wil je de verlichting of radio aan zetten als je van huis bent? Je regelt het via de app. Wil je de poort gesloten houden als jij de straat komt inrijden? Juist, dankzij jouw ingrijpen kun je gewoon langsrijden, zonder dat de poort voor je open gaat.

Opdrachten geven met je stem

Naast dat je de app van Jeemz handmatig kunt bedienen, kun je ‘m ook aansturen met je stem. Handig, als je even je handen vol hebt of geen zin hebt om je telefoon te pakken. Zo geef je Jeemz bijvoorbeeld heel eenvoudig de opdracht om de oven alvast voor te verwarmen, terwijl jij ongestoord kunt blijven genieten van je favoriete serie. En wil je de gordijnen sluiten op klaarlichte dag? Zeg het tegen Jeemz en hij komt direct in actie.

Kortom, Jeemz neemt niet alleen routinematige taken op zich door systemen slim met elkaar te laten samenwerken, maar luistert ook nog eens heel goed als jij vindt dat het een keertje anders moet. Zo behoud je de controle over je woning.

Jeemz in actie

Overweeg je om domotica te integreren in je woning en wil je Jeemz graag eens in actie zien? We nodigen je van harte uit voor een rondleiding in onze demowoning.

 

Neem contact op!