Hoeveel energie verbruikt je koelkast? De warmtepomp? Wat leveren die zonnepanelen nou eigenlijk op? Jeemz maakt de energiehuishouding inzichtelijk met de slimme energiemonitor.

Inzicht en bewustzijn

Slimme energiemonitoring

Een goed inzicht in je energiehuishouding heb je pas als je weet wat er in- én uitgaat. Jeemz biedt je dit inzicht aan de hand van een handig energiemonitoring dashboard. Door inzicht te vergroten helpen we je bewuster met energie om te gaan.

Energiehuishouding meten

Met de slimme energiemonitor van Jeemz zie je in één oogopslag hoeveel stroom je verbruikt en wat de bijbehorende kosten zijn. Ook meten we het verbruik van ieder apparaat afzonderlijk. Zo vergroten we inzicht én kunnen per apparaat een voorspelling geven hoeveel het apparaat je op jaarbasis kost.

Opgewekte energie meten

Naast meten wat eruit gaat, meten we ook wat er binnenkomt aan energie. Handig als je zelf energie opwekt door middel van zonnepanelen, een warmtepomp of een warmte terugwininstallatie. Heb je op een zonnige dag veel energie opgewekt? Jeemz stuurt automatisch je huishoudelijke apparaten aan (zoals vaatwasser of wasmachine), zodat je slim gebruikt maakt van dit overschot.

Meten is weten

Inzicht in je energieverbruik is de basis. Om echt grip op je verbruik te krijgen, wil je meer dan alleen meten wat erin en eruit gaat. Als jij dat wilt, meten we ook:

  • wat de temperatuur is in ieder vertrek;
  • wat de weersomstandigheden buiten zijn;
  • of er deuren en ramen openstaan en zo ja, welke;
  • of er iemand aanwezig is in de ruimte;
  • hoe hoog de luchtvochtigheid is in ieder vertrek;
  • hoeveel CO2 er in de ruimte aanwezig is.

Wat je allemaal met die gegevens kunt? De mogelijkheden zijn eindeloos. Een voorbeeld. Stel, je zet de verwarming aan, maar je weet niet dat er ook een raam openstaat. Dan geeft Jeemz je een seintje dat je energie kunt besparen door het raam te sluiten. Of hij zorgt ervoor dat de verwarming in die ruimte helemaal niet aanslaat, totdat het raam gesloten wordt. Zo verlaag je energiekosten en zorgen we samen voor een duurzamere wereld. Wil je ook bewuster omgaan met energie?

Neem contact op