Toen Stephanie en Jelle de mogelijkheid kregen om een kavel te kopen tegenover hun twee-onder-een-kapwoning in Haren, was die keuze snel gemaakt. Het gaf ze de kans om een vrijstaande woning te bouwen die helemaal voldoet aan de woon- en leefwensen van het gezin. En ook nog eens in de wijk waar ze met zoveel plezier wonen. Inmiddels is het alweer anderhalf jaar geleden dat het gezin de vrijstaande woning betrok. Jeemz voorziet hen dagelijks van talloze slimmigheden die het wooncomfort aanzienlijk vergroten.

Eindeloze mogelijkheden

Als je de kans krijgt om een droomhuis te bouwen, dan wil je het natuurlijk goed aanpakken. Stephanie en Jelle besloten daarom een architect en een interieurarchitect in te schakelen, bij wie ze al hun wensen konden neerleggen. Bij het zien van de eerste tekening was het stel blij verrast. “Je hebt de woning op een bepaalde manier in je hoofd en je hoopt dat de architecten die vertaalslag weten te maken. Daar zijn ze in geslaagd.”, vertelt Stephanie. “Het huis is ingedeeld en ingericht op ons gezin. Precies zoals we van tevoren in gedachten hadden.”

Via de architect kwamen Stephanie en Jelle voor het eerst in aanraking met Jeemz. Dat domotica zo vergaand is hadden de twee nooit gedacht. “Ik had wel eens van Philips Hue en Apple Woning gehoord maar wist niet dat de mogelijkheden van domotica eindeloos zijn.”, aldus Stephanie. In het begin twijfelde het stel of ze het de investering waard vonden. Wat ze uiteindelijk over de streep trok? “We wilden ontzorgd en ontlast worden. Jeemz kan dat als geen ander.”

Creatieve vrijheid

Slimme verlichting vormde het startpunt. “Ik heb een hekel aan lichtknopjes dus dat wilde ik sowieso goed geregeld hebben”. Na het zien van de demowoning kwamen daar al snel andere slimmigheden bij. “Toen we door de demo-omgeving van Jeemz liepen, werden we uitgedaagd om onze creativiteit te benutten.” Al snel kwamen Stephanie en Jelle erachter dat Jeemz geen grenzen kent. “Je kunt het je zo gek niet bedenken of het kan,” lacht Stephanie.

Naast dat Jeemz het leven van Stephanie en Jelle een stuk comfortabeler maakt, zijn de twee ook erg tevreden over de werkwijze van Jeemz. “Het traject verliep ontzettend soepel. Ook het contact met Jan en Paul was fijn. Je hoeft maar een appje of mailtje te sturen en ze staan voor je klaar.” Toen Stephanie en Jelle hun huis anderhalf jaar geleden betrokken, voelde het meteen vertrouwd. “Van de functionaliteiten tot de scènes. Alles was van tevoren goed ingeregeld.”

“Je kan het zo gek niet bedenken of het kan.”

Naast slimme verlichting, hebben Stephanie en Jelle gekozen voor slimme beveiliging. Denk aan camera’s, een alarm en deursensoren. Ook hebben ze de elektrische poort en rookmelders laten integreren in de Jeemz app. Het gezin maakt iedere dag gebruik van vier verschillende scènes: opstaan, overdag, avond en slapen. “Deze scènes zijn ingesteld op ons gezinsleven en lopen naadloos in elkaar over!”, aldus Stephanie.

Eén systeem

Of ze zonder Jeemz zouden kunnen? “Absoluut. Het is allemaal luxe. Maar inmiddels zijn we zo gewend geraakt aan de virtuele butler dat we niet meer zonder willen.” Vooral het feit dat alle functies van Jeemz worden aangesloten op één systeem vindt het stel een grote meerwaarde. Stephanie vult aan: “Je hoeft geen losse apps meer te gebruiken. Alle functionaliteiten en scènes bedienen we nu vanuit één app. Dat werkt zo gemakkelijk.”

“Van de functionaliteiten tot de scènes. Alles was van tevoren goed ingeregeld.”

Wensen voor de toekomst zijn er nog genoeg. In de riante achtertuin van 1.200 m2 is onlangs een sproeisysteem aangelegd. “Hoewel dit systeem naar wens werkt, zou het heel handig zijn als we dit vanuit de Jeemz app kunnen bedienen.” Ook liet het stel een airco installeren en denken ze na over zonneschermen. “Die twee functionaliteiten zou ik ook graag laten integreren.” Ten slotte overwegen de twee vingerafdrukherkenning. “Als de kinderen wat ouder zijn en alleen thuiskomen is dat natuurlijk ontzettend handig!”.

Wooncomfort met Jeemz

Droom jij helemaal weg bij dit verhaal en wil je dat Jeemz ook jouw wooncomfort naar een hoger niveau brengt? We vertellen je graag over de mogelijkheden.

Neem contact op!