Het is een positieve verandering in het woninglandschap; de opkomst en verdere ontwikkeling van domotica. Waar elk slim apparaat voorheen een eigen afstandsbediening en besturingssysteem had, is er tegenwoordig een alles-in-een-systeem op de markt: Jeemz. Jack Koster, architect en eigenaar van JK Houses in Groningen, hoeft dankzij Jeemz geen rekening meer te houden met lelijke snoeren en kastjes in de strakke woningen die hij ontwerpt. Tegenwoordig houdt de architect zich weer bezig met waar het allemaal om draait in zijn vakgebied: tevredenheid van en comfort voor zijn klanten én natuurlijk het ontwikkelen van een prachtig ontwerp.

Ontwerpen zonder grenzen

Ontwerpvrijheid

Voor architecten is de opkomst van een systeem zoals dat van Jeemz een droom die uitkomt. De creatieve vrijheid is eindeloos en (bijna) niks is te gek. “Over een tijd hoeven we alleen nog te koken, de rest gebeurt automatisch,” voorspelt Koster. Dankzij de zelfdenkende woningen, zoals de architect ze noemt, komt het gemak, comfort en de veiligheid van bewoners op de eerste plaats te staan. Maar ook architecten profiteren in hun werkzaamheden van de voordelen van Jeemz. Zo hoeven ze geen rekening meer te houden met schakelaars of de plek van een stopcontact, maar kunnen ze doen wat ze het liefste doen: ontwerpen zonder grenzen.

Een butler die niet in de weg staat

Beeld je maar eens in: een woning met ramen die vanaf de begane grond tot aan het dak reiken. Prachtig, maar praktisch? Met Jeemz wel. “Zonweringen of gordijnen sluiten automatisch met één druk op de knop, je kan ze zelfs zo instellen dat ze sluiten en openen op de tijd die jij wil. Bewoners hoeven zich niet meer in het zweet te werken om schaduw te creëren. Jeemz kijkt ’s ochtends naar het nieuws en heeft ’s middags, als de zon op z’n hoogst staat, de wering al dicht. Dat is fantastisch.”, legt Koster uit. Slimme woningen zonder lichtschakelaars of deurklinken, maar mét slimme sensoren. Daardoor ‘voelt’ de woning aan wanneer de bewoner behoefte heeft aan beveiliging, muziek, warmte of een barista.

Smart living vanaf de eerste schets

Idealiter betrekt een architect Jeemz direct in het begin van het ontwerpproces. Zo is direct duidelijk waar eventuele kabels komen en welke vrijheid hij heeft bij het ontwerp. Koster: “Samen met de specialisten van Jeemz en onze klant bespreken we bovendien het leefritme en de dagelijkse handelingen van de klant. Vervolgens ontwikkelt Jeemz een plan waarin alle functionaliteiten zijn verwerkt. Zo nemen ze me veel werk uit handen. Als het volledige eisenpakket definitief is, en de slimme apparaten en functies zijn gekozen, gaan we aan de slag. Jeemz overlegt met installateurs zodat ik me volledig kan richten op het ontwerp en de wensen van mijn klant.”

"Dankzij Jeemz geen zoektochten meer naar rondslingerende afstandsbedieningen, maar alles in één, bestuurd via een app op je mobiel of een iPad in de muur.”

Van het kastje naar de iPad

De samenwerking tussen Jeemz en de architecten is gebaseerd op wederzijds vertrouwen. Het is niet alleen van belang dat de keuzes die de architect voor de klant maakt de juiste zijn, maar het is minstens zo belangrijk dat Jeemz past bij het bedrijfsconcept én de stijl waar de architect voor staat. “Het was bij mij direct duidelijk dat Jeemz naadloos aansluit op mijn bedrijfsfilosofie – en andersom,” vertelt Koster. “Mijn stijl? Eenvoud en strakke lijnen. Voor een notariswoning ben je bij mij niet aan het juiste adres. Ik houd van rust in mijn ontwerpen. Jeemz levert daar een belangrijke bijdrage aan, doordat strakke lijnen niet meer worden onderbroken door lelijke schakelaars.” Jeemz biedt bovendien een passende uitkomst, omdat alles samenkomt in één kastje: je mobiel en/of een tablet. Die laatste kunnen we zelfs op een onopvallende manier in de muur verwerken, zodat iedere bewoner in huis snel en eenvoudig een scene of functionaliteit kan aanpassen.

 

Iedereen kan een Jeemz krijgen

Jack Koster integreert Jeemz in 95% van zijn ontwerpen. De veiligheid, het gemak en de beheersbaarheid van het product is voor hem reden genoeg om Jeemz aan iedere klant aan te bevelen. “De kennis van de specialisten van Jeemz, de stiptheid in afspraken en hun enorme verantwoordelijkheidsgevoel zorgen voor een fijne samenwerking.” vertelt Koster. “Nog belangrijker is natuurlijk de kwaliteit van Jeemz. Ze kiezen alleen de beste producten en combineren dat in één systeem. Doordat ze merkonafhankelijk opereren, hebben ze een hoogwaardig, opzichzelfstaand product in handen. Dankzij Jeemz geen zoektochten meer naar rondslingerende afstandsbedieningen, maar alles in één, bestuurd via een app op je mobiel of een iPad in de muur.”

 

Toekomst met Jeemz

JK Houses heeft de ambitie om samen met Jeemz nog vele mooie projecten te realiseren. Slimme woningen, van villa’s tot appartementen. Die laatste heeft Jack nog niet veel in zijn portfolio. “Toch lijkt het me geweldig om een complex te ontwikkelen waarin alle slimme functionaliteiten van Jeemz verwerkt zijn.” Het allermooiste project? “Dat wordt hopelijk mijn eigen nieuwbouwwoning. Ook daarin wordt Jeemz natuurlijk volledig geïntegreerd. Van de fitnessruimte en het zwembad tot de woonkamer en keuken. Muziekboxen, verlichting, keukenapparatuur; een Jeemz snoepwinkel.”

 

Ontwerpen zonder grenzen dankzij Jeemz

Start jij dit jaar met een ontwerp waar je maar wat graag domotica in wilt verwerken? Neem dan contact met ons op en wij denken vanaf dag één met je mee.

Neem contact op!