Ruim een jaar geleden betrokken Janneke en Martijn hun prachtige woning op een unieke plek in het Groninger land. Met hun bootje varen ze, vanuit het boothuis in hun tuin, binnen enkele minuten het nabijgelegen meer op. Rustig, maar toch centraal: evengoed rijden ze in no time de snelweg op richting het noorden of zuiden van het land. Hun woning is inmiddels volledig verbouwd en, met dank aan Jeemz, voorzien van talloze slimmigheden die het wooncomfort aanzienlijk vergroten.

De grote verbouwing

Slimme luxe

Toen Janneke en Martijn hun nieuwe woning kochten was hij weliswaar in technisch goede staat, maar van binnen voldeed hij niet aan hun smaak. Ze besloten de woning grondig te verbouwen. Hun gezamenlijke woonwensen vormden de aanleiding om, naast aannemers, installateurs en een interieurarchitect, ook Jeemz aan tafel uit te nodigen. Daardoor konden alle partijen direct met elkaar in overleg en kon Jeemz de domotica op een slimme manier in de woning verwerken. Het resultaat mag er zijn. Van nieuwe vloeren en deuren tot een prachtig, splinternieuw boothuis en van een zwembad en een jacuzzi tot een overdekt terras waar het zomers heerlijk toeven is: de woning is van alle luxe voorzien. Ook lieten Martijn en Janneke de woning aan de achterkant verlengen. De extra ruimte die daardoor ontstond benutten ze ten gunste van een wellness- en fitnessruimte. “Die luxe is heerlijk,” verzucht Janneke, “maar het grootste cadeau vind ik toch de slimmigheden in huis. Dat zorgt voor écht comfort.”

Gadgetlover

“Ik houd van IT en gadgets; speur Google net zo lang af tot ik heb gevonden wat ik zoek.”, vertelt Martijn. “In ons vorige huis was ik al bezig met domotica, maar het waren allemaal losse componenten.” We zitten aan een gezellige, grote keukentafel in de prachtige keuken in hun nieuwe huis. Grote ramen bieden zicht op een riante tuin met zwembad én jacuzzi. Achterin de tuin doet de robotmaaier zijn werk. “Philips Hue, KNX, Ring, Sonos”, gaat Martijn verder, “het zijn op zich prima systemen, maar ze ‘praten niet met elkaar’. Bovendien had ieder systeem een andere app of afstandsbediening. Toen we dit huis kochten, wilde ik alles in één keer goed regelen: een modern, slim huis, volledig afgestemd op ons leefritme.” “Ik vond het allemaal prima”, zegt zijn vrouw Janneke, terwijl ze hun pasgeboren dochter Roos de fles geeft. “Mijn enige voorwaarde was dat de beveiliging goed in orde moet zijn. Ik wil me veilig en op m’n gemak voelen, ook ‘s avonds. Martijn is veel in het buitenland. De huizen zijn hier ruim opgezet. Daardoor kijk je elkaar niet in de ramen, wat heel prettig is, maar je ziet ook niet wat er bij de buren gebeurt.”

Toen Jeemz aan tafel kwam bij de kersverse ouders, vormde de beveiliging het startpunt. “Dat wilden we sowieso goed geregeld hebben”. Maar al gauw kwamen daar andere slimmigheden bij. “De mensen van Jeemz wisten onze woonwensen moeiteloos te vertalen en kwamen met goede tips en adviezen.”, vertelt Martijn. Een jaar later opent de poort voor hun huis automatisch als één van beiden de straat in komt rijden: Jeemz herkent het GPS-signaal van de smartphones van Janneke en Martijn en weet precies op welk moment hij de poort moet openen om hen door te laten. “En als we van huis gaan, hoeven we niet te bedenken of alle deuren op slot zijn en wie de sleutels heeft.”, vertelt Janneke. “Nee, die hebben we niet meer.”, lacht Martijn. In plaats daarvan scannen Janneke en Martijn hun vingerafdruk – de wijsvinger voor de voordeur, de duim voor de garagedeur – waarna Jeemz de deuren als vanzelf voor hen opent. Vingerafdrukken van ‘vreemden’ werken natuurlijk niet. “Behalve die van m’n moeder, zodat ze er in en uit kan als ze op Roos past.”, vertelt Janneke.

“De mensen van Jeemz wisten onze woonwensen moeiteloos te vertalen en kwamen met goede tips en adviezen.”

Slimme scènes

“Wat ik ook een groot pluspunt vind”, gaat ze verder, ”is dat de verlichting automatisch aan gaat als je een ruimte binnenloopt. Nu we een kleine hebben en ik ’s nachts nog wel eens met haar naar beneden ga om te voeden, hoef ik niet in het duister naar een lichtknopje te tasten; de verlichting gaat automatisch aan. Jeemz weet dat het nacht is en past de lichtsterkte aan op de situatie. Doordat dat maar 30% van de normale lichtsterkte is, ben ik na het voeden niet klaarwakker en kan ik rustig verder slapen als ik weer in bed kruip. Ook als we ’s avonds naar bed gaan, hoeven we enkel de slaapscène te activeren. Daardoor gaan alle apparaten en lampen uit, behalve de verlichting op de looproute naar boven. Het zijn kleine dingen, maar het geeft zo’n enorm gevoel van luxe en comfort. En je went er snel aan.” “Ja, een stofzuiger raken we bijvoorbeeld ook niet meer aan.”, vult Martijn het verhaal van Janneke aan. “Jeemz stuurt iedere ochtend om 6 uur de robotstofzuiger het huis door. Staan we onverwacht eerder op? Dan gaat hij direct naar zijn station, doordat hij (aan onze smartphone) ziet dat een van ons in de ruimte is. Zo hebben we er geen last van en toch zijn de vloeren altijd schoon. Als Roos wat groter is, kan ze veilig rondkruipen.”

welness-domotica

Wellness scène

Naast de aandacht voor veiligheid en beveiliging, besteedde Jeemz natuurlijk ook aandacht aan Martijns voorliefde voor tech en gadgets. “We hebben iPads in de wand laten verwerken: één in de wellness en één in de woonkamer. De heaters boven het terras en het lamellen dak boven de jacuzzi zijn zowel via de iPads als via onze smartphone op afstand aan te sturen. En als ik heb gezwommen, activeer ik de scene ‘afdrogen’ op de iPad. De ‘jet stream’ stopt, de verlichting in het zwembad gaat uit en het zwembaddek rolt uit. Ondertussen kan ik lekker douchen in de wellness, waar de verlichting automatisch aangaat, doordat de sensoren mijn aanwezigheid opmerken. En wil ik na mijn werk even lekker ontspannen? Dan zet ik, voordat ik de auto instap, de sauna alvast aan via de app op mijn smartphone. Als ik thuis kom is hij lekker warm en kan ik er direct in. Heerlijk.”

Prettig en vertrouwd

Naast dat Jeemz het leven van Janneke en Martijn een stuk comfortabeler maakt, zijn de twee ook erg tevreden over de werkwijze van de mensen van Jeemz. “Toen we het huis verbouwden was ik hoogzwanger.”, vertelt Janneke. “Ik kan je vertellen: dan wil je echt niet iedereen over de vloer hebben. Maar ik vond het nooit een probleem als de mannen van Jeemz kwamen. Je merkt nauwelijks dat ze er zijn: naast dat het hele prettige mensen zijn, ruimen ze hun rommel netjes op en vragen ze altijd eerst of ze ergens bij mogen. Daardoor voelde het heel vertrouwd.” Martijn vult aan: “Je laat toch ‘vreemden’ in je huis rondlopen. De mensen van Jeemz begrijpen dat dit soms best intens is en stellen zich op een prettige manier op. Bovendien denken ze echt met je mee en zijn ze altijd bereikbaar voor vragen. Dat is prettig, want je bent toch afhankelijk van de technologie. Bij Jeemz zitten ze er echt ‘bovenop’: als een scene niet naar wens werkt, zijn ze goed en snel te bereiken en lossen ze het probleem direct voor je op.”

 

"Ik vond het nooit een probleem als de mannen van Jeemz kwamen. Je merkt nauwelijks dat ze er zijn."

Jongensdroom

Martijns wensen zijn bijna allemaal vervuld. Het enige wat hij nog graag wil is een uitbouw aan de zijkant om daar een relaxruimte te realiseren, compleet met bioscoop en biljarttafel. Een jongensdroom, is aan de glinstering in zijn ogen te zien. Terwijl Martijn vertelt over zijn plannen, zet Jeemz de verlichting in de tuin aan: het begint al schemerig te worden. “Het lijkt me een heerlijk idee dat we ons niet alleen in de zomer in de tuin kunnen ontspannen, maar als het kouder ons ook kunnen terugtrekken in een eigen relaxruimte.”

Wooncomfort met Jeemz

Droom jij helemaal weg bij dit verhaal en wil je dat Jeemz ook jouw wooncomfort naar een hoger niveau brengt? We vertellen je graag over de mogelijkheden.

Neem contact op!