Toen Ronald en Marije Dalebout de kans kregen om vanuit de Groningse wijk Gravenburg naar Eelderwolde te verhuizen, was die keuze snel gemaakt. Het gaf ze de kans om een nieuwe woning te laten bouwen die ze van top tot teen naar eigen wens konden indelen. Voor Ronald was het direct duidelijk dat de woning een slimme en toekomstbestendige woning moest worden. Dankzij Jeemz hoeven Ronald en Marije zich niet meer te bekommeren over de dagelijkse klusjes in huis.

Volledige ontwerpvrijheid dankzij Jeemz

Slim systeem

In anderhalf jaar ontwikkelden Ronald en Marije, samen met het team van JK Houses, hun droomhuis. Een vrijstaand huis met veel licht was hun voornaamste wens. Daarnaast moest de woning zowel vanbinnen als vanbuiten veel natuurlijke elementen bevatten. Bij de architect kwamen Ronald en Marije voor het eerst in aanraking met Jeemz. Doordat het huis from scratch werd gebouwd, kon Jeemz al in een vroeg stadium aanhaken. Zo kon het echtpaar al hun wensen op het gebied van comfort en gemak bij Jeemz neerleggen. In eerste instantie dacht Ronald vooral aan slimme verlichting. Verder waren de mogelijkheden voor hem nog abstract. “Ik dacht dat wanneer je ieder apparaat ‘slim’ wilt maken, je eindigt met een ratjetoe aan apps en afstandsbedieningen.” Nadat Ronald de demowoning van Jeemz had gezien, vielen voor hem alle puzzelstukjes op zijn plaats. “Van tevoren ben je je niet bewust van de mogelijkheden die er zijn. Pas als je dit ervaart, gaan de radertjes lopen en vraag je je af wat er allemaal nog meer mogelijk is. ‘Kan niet’, bestaat niet bij Jeemz en dus konden we onze creativiteit de vrije loop laten gaan,” vertelt Ronald. Wat hem uiteindelijk écht over de streep trok? Het feit dat alle functies van Jeemz worden aangesloten op één systeem. Met als resultaat dat je alle scènes en functionaliteiten van Jeemz kan bedienen vanuit één app.

Jeemz als beveiliger en weerman

Vooral Ronald was onder de indruk van Jeemz, “Alles kan! Ik kon het zo gek niet bedenken of de mensen van Jeemz hadden al een oplossing. Ze denken actief met je mee waardoor het voelt alsof je het echt samen doet. Ze zijn zelf ook enorm enthousiast en helpen je op weg met hun kennis en ideeën.” Naarmate de bouw vorderde, breidden Ronald en Marije de taken van hun ‘virtuele butler’ steeds verder uit met extra functies. Zo is de woning onder andere uitgerust met een hoogwaardig beveiligingssysteem. Mocht het eens voorkomen dat iemand van het gezin vergeet de deur dicht te doen, geeft Jeemz een seintje. Andersom is het ook mogelijk om dit te checken. Gaan ze op vakantie en twijfelt Ronald of alle ramen dicht zijn? Dan checkt hij in de app of er een raam open of dicht is en stelt Jeemz hem gerust. “Zo gaat het bij alles. We laten met een gerust hart ons huis achter, want Jeemz is er altijd,” vertelt Ronald. Als er bijvoorbeeld beweging wordt gedetecteerd als Ronald en Marije niet thuis zijn, laat Jeemz via de Sonosboxen het geluid van een blaffende hond horen of een alarm loeien. Jeemz is ook verbonden met het weerstation. Waait het hard of regent het? Dan gaan de zonneschermen omhoog, komt de robotmaaier niet van zijn plek en ook de sproeiers in de tuin gaan niet aan. Wordt het warm, dan gaat de zonwering automatisch naar beneden en weer omhoog als de zon niet meer schijnt. “Luxe waar je natuurlijk prima zonder kunt. Maar als je er eenmaal aan gewend bent, dan wil je niet meer zonder”, aldus Ronald.

Warmte met en dankzij Jeemz

De woonwensen van Ronald zijn meer dan vervuld. Dit merk je aan de positieve manier waarop hij over Jeemz praat, “Je hebt echt een butler in huis waar je bijna niet meer zonder kunt. Het went zo snel.” Daarnaast vindt Ronald de mensen van Jeemz ontzettend fijn in de omgang en dat is minstens zo belangrijk. “Als je met Jeemz om tafel gaat, bespreek je alle dagelijkse handelingen en je leefritme met hen.” vertelt Ronald. “Daardoor weten ze ontzettend veel van ons en ons leven. Ze weten wanneer we opstaan of naar bed gaan, wanneer we van huis gaan en wanneer we weer terugkomen. Als je de automatisering van je huis uit handen geeft aan een externe partij, wil je die blind kunnen vertrouwen.” Dankzij de prettige en professionele werkwijze van Jeemz zit het met dat vertrouwen wel goed. “Het persoonlijke contact én het snelle handelen ten tijde van vragen of onzekerheden, zorgen ervoor dat ik de techniek en de mensen van Jeemz blindelings vertrouw.”

“Je hebt echt een butler in huis waar je bijna niet meer zonder kunt. Het went zo snel.”

Toekomstplannen met Jeemz

“Van tevoren dacht ik dat al die snufjes vooral nice to have waren. Nu de domotica echt in ons huis en leven is geïntegreerd merk ik hoe handig het is en wil ik niet meer anders,” vertelt Ronald. Dankzij Jeemz hebben Ronald en Marije in en om het huis hun handen vrij voor belangrijkere en leukere dingen. “Veel mensen weten niet wat ze zien als ze hier voor het eerst komen. De jaloezieën gaan automatisch open of dicht en de verlichting gaat vanzelf aan. Je hoeft geen lichtknopje meer aan te raken. Sterker nog, die zijn er niet meer. Inmiddels is iedereen gewend en kijkt Ronald stiekem al naar de uitbreidingsmogelijkheden van Jeemz. Zo lijkt het hem ideaal om Jeemz te koppelen aan Google Home of Siri, “Dat je gewoon kunt roepen: ‘Hé Siri, doe de lampen eens aan,’ en dat dit dan ook gewoon gebeurt. Doordat je Jeemz echt in je huis integreert, ga je een commitment met hen aan voor langere tijd. Dat doe je alleen met een partij die je vertrouwt. Samen bouw je aan een toekomstbestendig huis met een virtuele butler die door de jaren heen steeds handiger en slimmer wordt.”, besluit Ronald.

Fotografie: Erwin van Dijk

Creatieve vrijheid met Jeemz

Wil jij ook een slimme woning zoals Ronald en Marije en ben je benieuwd naar de mogelijkheden binnen jouw bouwproject? Neem dan contact op met Jeemz en we vertellen je er meer over.

Neem contact op!