Beeld je eens in dat jij nooit meer je sleutels hoeft te gebruiken om je eigen huis binnen te lopen. Dat de voor- en/of achterdeur automatisch voor je openzwaaien, enkel doordat jij ‘even je gezicht laat zien’. En stel je voor dat de beveiliging van je woning tegelijkertijd minstens zo goed geregeld is als dat van Fort Knox. Klinkt futuristisch? Misschien zelfs een beetje onwerkelijk? Dat geloven we direct. Toch kun jij het gemak en de veiligheid van deze futuristische oplossing nu al ervaren, dankzij onze multifunctionele deurbel mét gezichtsherkenning.

Veiligheid en gemak in één

Een veilig huis; het is de essentiële voorwaarde om je ergens thuis te voelen. Daarom doen we er bij Jeemz alles aan om de veiligheid van jouw woning naar het allerhoogste niveau te brengen. Eén van de manieren om je veilig te voelen is door ongewenste gasten buiten de deur te houden. Tegelijkertijd is het belangrijk dat die veiligheid jou als bewoner niet belemmert in je dagelijkse handelingen. Want als jij met je handen vol spullen voor je eigen voordeur staat, wil je het liefst zo snel en gemakkelijk mogelijk naar binnen. Kortom; extreme veiligheid gecombineerd met optimaal gemak en comfort, dat is de situatie waar Jeemz naar streeft voor jou.

Virtuele butler

Zoals je van ons gewend bent, realiseren we dit door verschillende producten samen te brengen in één platform; Jeemz. Dat platform passen we vervolgens volledig aan op het leefritme van jou en je huisgenoten. Zodat Jeemz als een ware butler fungeert in jouw huishouden. Zo voegden we onlangs een biometrisch toegangssysteem met gezichtsherkenning toe aan Jeemz. Dankzij deze oplossing kunnen jij en je huisgenoten eenvoudig naar binnen lopen, zonder gebruik van sleutels en houd je tegelijkertijd ongewenste gasten buiten de deur. Hoe dat kan? De camera van het apparaat bevat een 3D-scanner. Als we deze oplossing bij jouw thuis integreren, laten we het apparaat de gezichten van jou (en je huisgenoten) scannen. Dankzij vernuftige nieuwe technologieën ‘onthoudt’ het apparaat hoe jij eruit ziet, waarna hij jou – net als een echt mens – herkent op basis van je gezicht. De volgende keer dat jij voor je eigen deur staat, ziet Jeemz direct dat jij het bent en zwaait de deur voor je open. Uiteraard geldt het tegenovergestelde ook; voor vreemden gaat de deur niet open.

Uitgebreid testen

Voordat we producten opnemen in het platform van Jeemz, testen we ze altijd uitgebreid. We voegen alleen producten toe die voldoen aan een aantal strenge criteria. Zo moet de kwaliteit subliem zijn en de gebruiksvriendelijkheid optimaal. Daarnaast vinden we het belangrijk dat het product écht slim is. Dat wil in dit geval zeggen: dat het meerdere functionaliteiten met elkaar combineert.

Een slim alles-in-één toegangssysteem

Het toegangssysteem van Jeemz combineert meerdere functionaliteiten in één slim apparaat. Zo biedt het de mogelijkheid om, naast gezichtsherkenning, ook toegang te verlenen door middel van het scannen van je vingerafdruk of door middel van een tag. Vervolgens is het aan jou om te bepalen op welke manier je toegang wilt tot je woning. Is gezichtsherkenning voor jou niet voldoende? Dan kun je het combineren met het laten scannen van je vingerafdruk. En wil je jouw woning écht beter beveiligen dan Fort Knox, dan kun je daar ook nog een tag en/of pincode aan toevoegen. Vervolgens bepaal jij met welke combinatie en in welke volgorde je toegang krijgt tot je woning. Eerst je vingerafdruk scannen, dan je gezicht laten zien en dan de pincode invoeren? Of toch andersom? Jij bepaalt, Jeemz regelt het.

Toegang verlenen op specifieke tijden aan specifieke mensen

Naast dat je de toegang van jou en je familieleden via Jeemz kunt regelen, kun je het product ook als intercom gebruiken. Staat er iemand voor je deur die je graag binnenlaat? Dan drukt diegene ‘gewoon’ op een ouderwetse bel. Vervolgens zie jij op je telefoon wie er voor je deur staat en kun je besluiten om de deur wel of niet te openen.

Ook handig: soms ben je zelf niet aanwezig, maar wil je iemand op een specifiek tijdstip wel toegang verlenen tot je woning. Denk bijvoorbeeld aan de interieurverzorgster, een klusjesman of de oppas. Jeemz helpt je om die mensen éénmalig of op specifieke tijdstippen je woning binnen te laten. Als de interieurverzorgster iedere dinsdag tussen 9 en 12 toegang moet hebben tot de woning, dan kan dat door middel van vingerafdrukherkenning of door middel van de tag. Probeert ze het op woensdagmiddag om 15:00, dan werkt het systeem niet mee en staat ze voor een dichte deur (tenzij jij anders bepaalt). Wil je iemand een beperkte periode toegang verlenen, bijvoorbeeld alleen in de maand april op werkdagen tussen 8:00 en 16:00? Geen enkel probleem. Zelfs éénmalig iemand toegang geven is mogelijk, door een QR-code te genereren en deze te delen met – bijvoorbeeld – de schoorsteenveger, zodat hij zijn werk kan doen in jouw woning.

Tellen, meten & anticiperen

Naast toegang verlenen op basis van gezicht, vingerafdruk of tag, kan je met het biometrische toegangssysteem van Jeemz ook tellen en meten. Dat is bijvoorbeeld handig als je binnen jouw bedrijf het thuiswerken combineert met werken op kantoor. Mogen er in jouw organisatie maximaal 30 mensen aanwezig zijn? Het systeem telt hoeveel mensen er naar binnengaan. Wil persoon 31 de ruimte betreden? Dan blijft de deur gesloten. Ook voor de bedrijfshulpverlening (BHV) is het fijn om te weten hoeveel mensen zich, in geval van nood of een brandoefening, in het gebouw bevinden. Daarnaast kan het apparaat de lichaamstemperatuur meten van de mensen die toegang willen. Handig in een tijd waarin corona nog steeds niet onder de duim is. Uiteraard is het belangrijk om de geldende wet- en regelgeving te volgen en op basis daarvan te beoordelen of toegang op basis van lichaamstemperatuur wenselijk is en of het wettelijk is toegestaan.

Veilig voelen, zijn en blijven

Natuurlijk hoop je dat het nooit gebeurt, maar wat als je onder druk wordt gezet om de deuren van je woning te openen? Ook daar hebben we iets voor bedacht. Als jij het wilt, waarschuwt Jeemz de alarmcentrale op het moment dat jij de afgesproken volgorde andersom uitvoert of als je een specifieke pincode invoert. Het systeem weet dan: er is sprake van een noodgeval en neemt op basis daarvan actie.

Kortom; de mogelijkheden zijn eindeloos. Wil jij de beveiliging van jouw woning verbeteren en tegelijkertijd zelf vooral gemak en comfort ervaren? Neem eens contact met ons op, dan plannen we vrijblijvend een afspraak.

Maak een vrijblijvende afspraak!