Hoeveel energie verbruikt je wasmachine? En wat kost die lekkere warme douche in de ochtend eigenlijk? Het is een onderwerp waar je met de stijgende energiekosten waarschijnlijk toch wat vaker over nadenkt dan eerst. Ook is het fijn om te weten wat die zonnepanelen opleveren én wanneer je de opgewekte energie het beste kunt inzetten. Jeemz maakt de energiehuishouding in jouw woning inzichtelijk én zorgt voor efficiënt verbruik met dank aan een slimme energieregelaar.

Inzicht in je verbruik

Inzicht in je energiehuishouding is de eerste stap naar een meer energiebewust leven. Dankzij de energiemonitor van Jeemz zie je in één oogopslag hoeveel stroom je verbruikt en wat de bijbehorende kosten zijn. Ook kun jij precies zien hoeveel ieder apparaat verbruikt én kan Jeemz voorspellen hoeveel het apparaat je op jaarbasis kost.

Bewustzijn en controle over je energieverbruik

Toch is inzicht alleen niet voldoende. De volgende stap om meer controle te krijgen over je energierekening is het slim inzetten van eigen opgewekte energie.

Gelukkig hoef je dankzij Jeemz niet naar huis te racen om je wasmachine aan te zetten op het moment dat de opbrengst hoog is. Sterker nog, je hoeft er niet eens over na te denken. Jeemz wacht namelijk geduldig af en houdt voor jou in de gaten hoeveel energie jouw zonnepanelen opwekken.

Schijnt de zon volop en is er voldoende opbrengst voor een wasje? Dan activeert hij de wasmachine. Kost de wasmachine op dat moment nog iets teveel energie, maar kan de robotstofzuiger prima een rondje door het huis maken om daarna weer op te laden? Jeemz stuurt de huishoudelijke apparaten in jouw woning automatisch aan op basis van verbruik.

Besparen zonder schuim in je haren

Bij Jeemz gaat energiebewustzijn verder dan het inzichtelijk maken van energiekosten en het slim aansturen van huishoudelijke apparaten. Ook als bewoner kun je veel energie besparen, als je er een beetje op let.

Tegelijkertijd is dat opletten nu juist vaak de uitdaging. Vooral als je ’s ochtends onder die heerlijk warme douche staat. Daarom kun je ervoor kiezen om Jeemz jou erop te attenderen hoeveel douchetijd je nog hebt. En geeft hij het ook aan als het wel welletjes is geweest. Heb je dan nog steeds de neiging om te blijven te staan? Dan zou Jeemz de warmwatertoevoer voor je af kunnen sluiten na de door jou (of je huisgenoot) gewenste tijd. Natuurlijk waarschuwt hij je wel eerst even, zodat jij niet met schuim in je haar naar je werk hoeft.

Grip op je energieverbruik

Wil je echt grip op je verbruik, dan raden we je aan om nog een stapje verder te gaan. Zo helpt Jeemz je bijvoorbeeld inzichtelijk te maken:

• wat de temperatuur is in ieder vertrek;
• wat de weersomstandigheden buiten zijn;
• of er deuren en ramen openstaan en zo ja, welke;
• of er iemand aanwezig is in de ruimte;
• hoe hoog de luchtvochtigheid is in ieder vertrek;
• hoeveel CO2 er in de ruimte aanwezig is.

Aan al deze gegevens kun je weer acties koppelen, die Jeemz voor je uitvoert.

Een voorbeeld: stel, je zet de verwarming aan, maar je weet niet dat er ook een raam openstaat. Dan geeft Jeemz je een seintje dat je energie kunt besparen door het raam te sluiten óf hij sluit het raam automatisch voor je. Een andere oplossing is dat Jeemz ervoor zorgt dat de verwarming in die ruimte niet aanslaat, totdat het raam gesloten wordt. Zo verlaag je het verbruik en daarmee je energierekening.

Wil jij meer controle over je energieverbruik? Neem contact met ons op, we vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

Maak een vrijblijvende afspraak!